Asiatisk mat i Oslo

 

Mangfoldet av ulike kjøkken er enormt i Tigerstaden, noe som kanskje ikke er så underlig med tanke på det multikulturelle miljøet som råder i hovedstaden. Oslo har det aller meste, fra billige kinesiske risretter og vietnamesiske supper til thai-restauranter med Michelin-stjerner og indisk mat i verdensklassen. Pakistanske, persiske og japanske restauranter er også populært. De fleste bemerkelsesverdige restaurantene ligger i sentrum og hit kommer folk fra alle hjørner av Oslo for å hygge seg flere kvelder i uken. Lunsjtid, etter jobb, med familien om kvelden eller med vennegjengen i helgen. Thailandsk mat er mest populært med tanke på at nordmenn tross alt har besøkt det eksotiske landet. Vil du spise genuin, uforglemmelig thaimat, er det disse to (på hver sin side av prisskalaen) du bør prøve ut;

 

Ricebowl
Denne har holdt på i mange år – og det er fortsatt fullt her hver kveld, så det lønner seg å bestille bord i forveien. Bare det faktum at folk stadig besøker Ricebowl til tross for det stadig bredere utvalget av alternative restauranter med god thaimat, er bevis nok. Spis god mat for en tohundrelapp eller mindre og nyt den avslappende atmosfæren. Rett rundt hjørnet kan du gå på kino, kjøpe gull hos den historiske gullsmeden ved Folketeateret, eller gå en tur rundt Youngstorget. Ricebowl er det beste alternativet for de som savner Thailand – og prisnivået i det herlige asiatiske landet.

 

Plah Restaurant
Vi nevnte Michelin-stjerner tidligere, og Plah Bar og Restaurant er er den eneste Michelin-restauranten med fokus på asiatisk mat i Oslo. Prisen er tre ganger høyere enn hos Ricebowl, du bør altså forberede deg for et slikt besøk på forhånd. De fenomenale smaksopplevelsene man får igjen for pengene er ubeskrivelige – det må oppleves. Ni retter, seks serveringer, service du sent vil glemme og kongelige omgivelser. Book lang tid i forveien.

Indian Butter Chicken Curry

 

New Delhi
Med tretti års historie er New Delhi en levende legende her i Oslo. Indisk mat i verdensklassen, lagd med bestemors oppskrifter av den hyggelige familien Singh. Et steinkast fra Karl Johan, på Øvre Slottsgate, kan du få i deg skikkelig saftig indisk mat fra Punjab-provinsen til rimelige priser.

 

Rett rundt hjørnet har du også Jaípur, en annen indisk klassiker som åpnet dørene for nitten år siden. Jaípur er større, prisene litt høyere, men omgivelsene har flere indiske trekk enn hos New Delhi. Maten er like god begge steder, men vil du teste smaksløkene er New Delhi et hakk bedre.