Det å spise sunt

 

Et av de største probmlene som vi har i dag er at folk har tilgang til så utrolig mye ulik informasjon, og avhengig av hvilke kilder man har tilgang til, så får man så mange ulike råd. Dette medfører at det er vanskelig å vite hva som er smart å følge. En ting som jo er ganske sikkert er at mennesker reagerer ulikt på ulik mat, og det som er perfekt for en, har kanskje ikke like stor effekt på en annen. Det gjør det da vanskelig å råde noen til å følge en spesifikk diett, eller noe lignende.

Ser man på ulike kulturer, og hva folk spiser, så ser man at der veldig mye variasjon i maten som folk spiser. Når man da samtidig vet at visse lever lenge, og andre ikke så lenge, så er det jo vanskelig å vite hva man skal følge. Man kan jo leve som en viking og spise mye kjøtt og ikke tenke så mye på salater eller grønt. Det fungerte jo bra for vikingene, spesielt når det kommer til deres iboende styrke og hvordan de utviklet seg. Vi har tross alt genene våre fra dem, og man ser at det å spise kjøtt kan ha mange fordeler. Samtidig så finner man vegetarianere og veganere som ikke rører noe som har kommet fra et dyr. Ikke en gang melk eller egg, og hvorvidt det er et stort poeng i å leve sånn er heller usikkert. Spesielt fordi melk og egg, og mange andre produkter, har innhold som er viktig for menneskekroppen å få. Det sies jo at det å spise kjøtt kan hjelpe mot depresjon, men den påstanden strides det naturligvis også om.

Så har man folk på den andre siden som inisterer på å spise bare grønnkål og drikke kokosnøttolje. Det igjen har også sine kritikere og er problematisk av årsaker som nevnt tidligere. Kroppen trenger visse proteiner og vitaminer som man ikke får ved å begrense det man spiser. Sannsynligvis så er det viktigste av alt at man har en kontrollert spisevane, altså at man ikke spiser for mye, og heller ikke det som er bevist usunt for en. Det er også sannsynlig at det er smart å naturlig mat. Selv om man har genmodifisert mat så er det mange som ikke har veldig mye tillit til den typen av mat. Spesielt det som har blitt laget helt fra begynnelsen av, og som har liten «naturlig» ektehet, om man kan si det på den måten. Det er dog noe man kan lese på forpakningene, og så lenge selskapene ikke lyver der, så har man jo faktisk sitt eget ansvar for å passe på hva man spiser. Vi lever tross alt i en tid hvor man kan finne ut av alt mulig.