Flyplassmat trenger ikke være dyrt

 

Vi nordmenn flyr stadig oftere og oftere. Ikke bare når vi skal på ferie til utlandet, men også når vi reiser langt innenlands. Landet vårt er kanskje ikke veldig stort alt i alt, men det er fortsatt ganske så langstrakt. Og da kan det selvfølgelig friste mer å sitte i et flysete en time eller to enn å tilbringe hele dagen på et tog eller bak rattet. Bestiller du reisen til rett tid fra rett selskap kan du spare mye, men det koster fortsatt å fly. Og det er ikke bare selve billetten og den ekstra bagasjen som koster – mat og drikke på flyplasser er ikke akkurat kjent for å være billig heller. Med mindre du kommer dit forberedt istedenfor å handle det første stedet du ser, selvfølgelig.

Vanskelig å unngå kjøpet

Å fly kan ofte innebære en del venting. Du sjekket inn i god tid og må vente på flyet ditt, som kanskje er forsinket i tillegg. Du mellomlander og må vente på det neste flyet ditt, som ikke akkurat er veldig samkjørt med det første du tok. Du er framme, men må vente på flybussen eller personen som skal hente deg som sitter fast i en kø. Selvfølgelig blir du sulten av sånt, spesielt om flyet du tar ikke har servering eller har et dårlig utvalg av mat. Du tenker kanskje at når du først flyr så må du vel legge ut litt mer penger på mat enn du ville gjort ellers, og så kjøper du noe det første stedet du ser. Dette er allikevel ikke det smarteste valget, for med noen tips til billig mat på Gardermoen i baklommen kan du få i deg den samme maten til en hyggeligere pris.

Store spenn i pris

Gardermoen ble bygget ut i vår, og heter nå Nye Oslo Lufthavn. Denne utbyggingen innebar blant mye annet at vi som besøkende også har fått en del flere steder å velge mellom når det gjelder servering. Tidligere var det bare en aktør som drev alle stedene, og dermed var det ingen konkurranse om prisene. Nå har det derimot blitt andre boller, og forskjellen i pris varierer veldig. En øl kan koste alt fra 65 til 89 kroner, og en kaffe koster alt fra 25 til 29 kroner. Og mens du kan få den billigste baguetten med ost og skinke for 65 kroner må du ut med hele 109 kroner for den dyreste. Noe som går igjen er også at prisene på stedene ved innenlandsreisene er en god del lavere enn prisene på seksjonen for utenlandsreiser.