Fremtidens fastfood: hvordan vil den se ut?

 

Det finnes faktisk fremtidsforskere, og mye av det de undersøker vitenskapelig er hva vi kommer til å spise i årene som kommer.
Det er nok ingen grunn til å forvente de helt store endringene over natten. Vi er vanedyr, men samtidig blir stadig flere av oss vant til å få impulser utenfra. Det skyldes at vi reiser mer, og ikke minst at folk fra andre kulturer besøker oss. Noe av det første som påvirkes av dette er matvanene våre.

Insekter?

Bare tanken på å spise insekter får mange til å snu seg bort i vemmelse, mens andre har en mer uanfektet holdning. Alle som har vært i Asia har sett hvor vanlig det er på de kanter av verden, og mange har også prøvd det. Det vi kan være helt sikre på er at både insekter og planter vil utgjøre mye mer av maten vi får i oss i fremtiden sammenlignet med i dag. Grunnen er at kloden ikke har noe valg – kjøttkost til en hel verden er rett og slett ikke bærekraftig. Men ikke bekymre deg unødig; det vil sannsynlig vis komme i form av tilsetninger og baser, og ikke som grillede gresshopper.

Prøv noe helt annerledes allerede til helgen!

Vi anbefaler faktisk at du oppsøker noen restauranter som er langt fremme i utviklingen når det gjelder mat. Det er mer spennende enn jålete! Gjør det til en lærerik helaften, og husk å sjekke ut om du kan sikre deg et herlig festbudsjett ved å satse noen kroner på et nettspill. Hvis du bruker Mobilautomaten bonuskode kan du til og med sikre deg storgevinst til en helt minimal innsats!

Systemer i ubalanse

På grunn av globale endringer i hvordan jordbruk og dyrehold foregår vil det fremtvinge seg helt nye måter å gjøre ting på. Dette styres av alt fra nitrogenmangel i jordsmonnet til smitefare gjennom dyrehold, og er store og kompliserte sammenhenger. Når vi vet dette er det ikke vanskelig å forstå at fremtidens matfat kan bli både mer spennende og mer rettferdig – både for menneskene og for kloden.
Flere steder i verden er det vanlig med gatemat i ulike former. Det er ikke helt ukjent her heller, men hos oss tar det gjerne form av en og annen vogn med bakte poteter som nattmat til de festglade. Kanskje vil både dette og den klassiske kebaben snart være avleggs? La oss heie frem fastfood basert på tang fra havet, kjøtt fra struts og kanskje salater av ringblomst og dragefrukt!