Gastronomiske opplevelser i Oslo

 

Puber med god mat i Oslo
Er det én ting det er overflod av i Oslo, er det gode barer med fantastisk mat. Uansett om du foretrekker å holde deg til snacks og småretter eller liker å fråtse deg i gastronomiske opplevelser du sent vil glemme, samtidig som du holder en kald øl i venstre hånd, har hovedstaden stedet for deg. Det er faktisk slik at de fleste puber, sportsbarer og kafeer har både alkoholservering og fabelaktig mat å tilby gjestene. Med et slikt mangfold, er det bare å begynne utforskingen. Start på ett sted og beveg deg i ulike retninger gang etter gang. Med tiden vil du finne frem til favorittene, kanskje skape din egen liste med Oslos beste gastropuber til og med!

 

Den Gamle Major – en opplevelse i seg selv
Det ser alltid vakkert ut når et bord er fullspekket med ulike småretter, snacks, vann og alkohol av alle sorter. Historiske restauranter inviterer alltid på slike gastronomiske opplevelser. Den Gamle Major i Bogstadveien har holdt åpent i snart hundre år, med et bredt utvalg av whisky og passende mat. Man kan sikkert kjøpe edle dråper av whisky som har vunnet en eller flere gullmedaljer i internasjonale kåringer, og å kjøpe den gylne drikken kan være nesten like eksklusivt som å kjøpe gull. Fatøl og akevitt er også verdt å prøve om man er på besøk. Lammekjøttet er helt utmerket, og burgerne er så hjemmelagde som de kan bli. Vennegjengen vil takke deg om du viser dem dette stedet!

gourmet hamburger with bleu cheese and bacon

 

På kryss og tvers av byen
Fru Hagen er ett av de bedre stedene på Grünerløkka, med lang historie og en perfekt blanding av mat og alkohol. Store, luftige rom, spennende møbler, en innholdsrik meny og en sentral beliggenhet sørger for at oslofolk går hit så ofte de bare kan. Dattera til Hagen er en slektning av det klassiske løkka-stedet, en populær bar med god mat – denne befinner seg på Grønland, ett av de mest multikulturelle nabolagene i Tigerstaden. Store Stå Pub på Bislett er et hyggelig møtested om man vil treffe gamle venner. Her kan man titte på sport mens pizzaen stekes i ovnen – alt til en rimelig pris sett i forhold til andre spisesteder i området. Mathallen er noe av det mest interessante man kan besøke i Oslo hvis man søker en gastronomisk opplevelse. Finn frem til kjelleren i dette kontrastrike stedet, der har du nemlig Smelteverket. Store vinduer med utsikt over den berømte Akerselva, en internasjonal meny og hipp atmosfære. Folk i alle aldre, fra forskjellige land og ulike yrker strømmer til Smelteverket uken lang.