Gatemat i Oslo

 

Oslos beste kebab
Det foregår en evig debatt i hovedstaden – hvilken kebabsjappe er best? Hvor har de det beste kjøttet? Hvor er maten raskest servert? Hvor får man mest igjen for pengene? Kebab har lenge vært den mest populære gatematen i Oslo, og det med god grunn. Akkurat som pizzaen inntok landet på 70-tallet sammen med de italienske arbeiderne og ble en urokkelig del av norsk kultur (Grandiosa, f.eks.), har kebaben blitt en vanesak etter 80/90-tallets inntog av tyrkere og pakistanere. Det er fantastisk å se så mange ulike kulturer leve side om side i Norge. Bare i Torggata kan du smake alt fra irakiske kebaber og greske salater til kurdisk pizza og indisk karri.

Burgers and Kebabs on Barbecue Grill

 

Øst mot Vest
Det er faktisk umulig å si hvor i byen den beste kebaben befinner seg. Flere år på rad var det lange køer utenfor Bislett Kebab House – populariteten rundt kebaber har blitt en trend, og trender forandrer seg som kjent med tiden. Lett & Mett har sikkert solgt over en million kebaber gjennom årene, de ville nok debattert seg til en kroning i hovedstadens teoretiske kebabkonkurranse. Kebabsjappa nederst i Kirkeristen er litt dyrere enn andre man finner midt i sentrum – to hundre meter fra denne har du ovennevnte Lett & Mett, der en femtilapp vil mette deg. Stedet på Kirkeristen (de har byttet navn et par ganger) har allikevel alltid holdt en høyere standard (kanskje fordi man kan kjøpe gull like ved) og dermed tiltrukket seg mye oppmerksomhet. På vestkanten har man også gode kebabsjapper, men her må de innrette seg etter lokale realiteter – vestkantfolk er vant til en noe høyere standard enn hva Haugenstua eller Holmlia i Oslo kan tilby. Finere betyr ikke nødvendigvis bedre. Akkurat som Grandiosa ikke er en ekte italiensk pizza, er ikke kebab fra Oslo Vest en ekte kebab. På østkanten har man en rekke genuine kebabsjapper til en billig penge. Oslo Kebab & Pizzahus på Grønland anbefaler vi ikke. De har holdt seg i mange år kun ved å lure sultne folk på vei hjem fra byen.

 

Torggata på topp
Vil du ha den beste kebabopplevelsen i Oslo, er det Torggata som gjelder. Vår anbefaling er Mediterranean grill, der en lammerull eller kyllingkebab vil koste en hundrelapp med en brus i tillegg. Kjemperaskt, veldig godt og alltid åpent.