Kost og trening hører sammen

 

Når det kommer til kost og trening – kommer det an på personen og de målene man ønsker å oppnå. Men viktigst er at veien til suksess er en god kombinasjon av kost og trening. God kost gir deg energi til å trene.

 

Snakk med en ekspert
Er du usikker på hvordan din kostplan burde se ut? Det kan være lurt å forhøre seg med en ekspert på området, slik at du er sikker på at du får den kosten som kroppen din har bruk for alt avhengig om du ønsker å gå ned i vekt, bevare vekten din eller bygge opp musklene dine. I treningssenteret kan du bestille en veiledningstime, der en treningsekspert, kan gi deg gode råd til hvilke øvelser du burde ta – igjen ved å ta hensyn til dine behov og mål. Ved å få råd fra eksperter, unngår du at du overtrener eller at du spiser enten for mye eller for lite.

 

Spis variert
Sørg for å følge matpyramiden – slik at du får et stabilt og variert kosthold, som gir deg energi til daglige gjøremål og trening. Spis små måltider i løpet av dagen i stedet for å spise tre store måltider. Spis mellommåltid før å holde stoffskiftet i gang. Husk å drikke masse vann sammen med måltidene dine.

For mange er det vanskelig å overholde en sunn og velbalansert diet på grunn av mangel på tid og overskudd. Det er for mange enklere a ta noe ”sjappt” på veien enn å skrelle, vaske og tilberede grønnsaker. Heldigvis finns det flere og flere sunne alternativer – også på farten. Kjøper du en sandwich kan du prøve å kjøpe grovt brød i stedet for lyst.

 

Trening i hjemmet
Av og til kan det være vanskelig å komme seg ut av døra for å trene i senteret. Kanskje løpeturen ikke frister like mye når det regner. Da kan det være deilig å trene hjemme – her kan du trene når du vil og til og med gjøre annet i mellom øvelsene. Du kan investere i litt treningsutstyr, slik at du kan ta mange av de samme øvelsene i treningssenteret. Du trenger ikke så mye – kanskje en god treningsmatte, en av de populære kettlebells og en balanseball da er du allerede godt på vei. Kjøp utstyr til treningen her – et stort utvalg av alt du trenger til hjemme-gymmen.

 

 

Kom deg på toppen igjen
Drømmen om en sunn kost og trening er for mange vanskelig å oppnå. Enten fordi man er stresset eller mangler lyst. Men det er akkurat da det er viktig å spise sunt og trene, selv om det kan være tøft i starten. Med tiden vil man merke forskjell. Små endringer i hverdagen kan gjøre store utslag. Bytt ut colaen med et glass isvann eller ta trappen i stedet for heisen, det er en start og kanskje begynnelsen til noe større. Start der du er i ditt eget tempo.