Mat og bedre hårhelse

 

God hårhelse er det mange som er opptatt av, og det handler om alt fra velvære til kosthold. Og det kan også være godt å vite at det kan være profesjonell hjelp å få – hvis man trenger det.

Velvære gir bedre helse

Det er liten tvil om at velvære gir bedre helse. Hvis man føler seg bra, så har man det bra. Et godt kosthold kan f.eks. gi bedre hårhelse – og det er vel noe vi alle ønsker oss? Det er et uttrykk som heter at du er hva du spiser, og på mange måter stemmer dette 100 %. Du bør derfor passe på hva du spiser hvis du ønsker å ha det bra. Men velvære handler selvsagt om mye mer enn kosthold.

Håret gjør mannen (eller kvinnen)

En viktig faktor for velvære er å føle seg fin, og for mange – både kvinner og menn – så handler dette om hår. For mange som sliter med dette, kan profesjonell hjelp være veien å gå. Å ta turen innom en hårklinikk i oslo kan være en god idé hvis du sliter med hårtap. På den rette klinikken kan du få hjelp med alt fra hårtap til hårtransplantasjon. Og visste du at mange har etterspurt slike tjenester etter korona? Kanskje fordi mange har fått litt ekstra å rutte med når restauranter og kulturlivet har vært stengt så lenge?

Hvis du tenker på å gjøre noe med hårtap, husk at du bør besøke en profesjonell hårklinikk som vet hva de holder på med – slik at du ikke kaster pengene (og forhåpningene) dine ut vinduet.

Et kosthold du kan leve med over tid

Visste du at det er mye god mat du kan spise for å få et sunt og fint hår? Og vet du hvilke produkter du bør spise mer av? Det er viktig at du får i det rikelig med proteiner, jern og og Omega 3. Du bør heller ikke glemme Vitamin A, Vitamin C og sink.

På generell basis kan vi si at et sunt og variert kosthold er bra for håret. Du bør spise rikelig med frukt og grønnsaker, og rent protein – som for eksempel kylling. Men ikke glem at det er lov å kose seg innimellom, f.eks. med en neve smågodt i helgene!

Hvis du passer på kostholdet ditt over tid, er sjansen stor for at du ser resultater på håret ditt. Da kan du også bruke mindre penger på dyre shampoer og hårkurer. På sett og vis kan vi si at et godt kosthold er naturens egen hårkur. Du kan selvsagt også bruker oljer direkte i håret hvis du sliter med tørt hår.

Et godt kosthold kan selvsagt ikke hjelpe med med medisinske årsaker til hårproblemer, for eksempel hårtap. For slike problemer bør du alltid oppsøke profesjonelle for gode råd og tips.