Matvarer som er bra for helsen din

 

God helse er noe alle mennesker er ute etter, og de fleste er villige til å gjøre store grep i hverdagen for å oppnå nettopp dette. Mange vil kanskje kjenne at det blir lettere å gå opp trappen, mens andre vil passe inn i et par utrolig fine flared jeans fra NA-KD på skolen eller jobben. De aller fleste er klar over at fysisk aktivitet, trening og det å spise sunt er ting som er viktige for en god helse. Men da oppstår også spørsmålet: Hvilke matvarer er best å innta om man ønsker å ha en god helse og unngå sykdom?

I denne artikkelen skal vi kikke nærmere på noen ulike matvarer som kan gi helsen din en skikkelig boost, og hva en god helse kan bety for deg som menneske.

Hvorfor er god helse viktig?

Først og fremst, hvorfor er det viktig å ha god helse? En god helse er viktig av flere grunner. For det første er en god helse viktig for å unngå mange ulike typer av sykdommer. Diabetes, hjerte- og karsykdommer og fedme er eksempler på sykdommer man kan få som følge av dårlig helse og/eller et dårlig kosthold.

Å ha god helse kan også gjøre at du får bedre selvtillit. Vi kan bruke hvordan man kler seg som et eksempel. Hvis du har god helse er det lettere å bruke klær og klesplagg som du synes er fine og som du kjenner deg bra i, for eksempel et par flared jeans NA-KD eller andre lignende produkter. I tillegg til flared jeans fra NA-KD finnes det også mange andre klesplagg og stiler som kan bidra til å gi deg en bedre helse. Fine shorts, bukser, gensere eller jakker er andre plagg som på samme måte som et par flared jeans NA-KD kan bidra til god helse ved at du føler deg bra og får selvtillit!

Her er noen eksempler på mat og matvarer du bør prioritere for en god helse:

Mange er kanskje lei av å høre at de burde spise mer frukt og grønnsaker. Men det er en god grunn til at dette er noe som alltid nevnes. Frukt og grønnsaker inneholder masse vitaminer og mineraler som er helt nødvendige for at kroppen din skal kunne prestere på topp. Man bør sikte på å innta minimum 5 porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag.

Dagens kosthold består mye av hurtigmat og enkle løsninger. Problemet med dette er at mye av hurtigmaten vi spiser inneholder mange stoffer som ikke er særlig bra for helsen din. Ofte inneholder mange ferdigretter eller ferdigposer vi kjøper veldig mye mer sukker, salt og dårlige ingredienser enn om vi lager det selv fra bunnen av.

Det høres kanskje opplagt ut, men å drikke nok vann er svært viktig for helsen. Vann er med på å justere temperaturen i kroppen, er bra for fordøyelsen og bidrar til å frakte oksygen til musklene og cellene. Med andre ord: Drikk vann!

For å oppsummere: Det finnes mange matvarer som hjelper deg med å få en bedre helse. En god helse er viktig for selvbildet, god selvtillit (for eksempel ved å bruke et par flared jeans fra NA-KD) og for å unngå mange sykdommer.

Okategoriserade