Ølsmaking i Oslo

 

Alle kan drikke øl, men det tar intelligens å nyte øl. På de fleste øl bryggeriene i Oslo har de øl smakning hvor du får kvalitets øl åpnet, og så mange du vil! Det er ikke det eneste de har på øl bryggerier. Du får også en uforglemmelig opplevelse med deres kursholdere.

Oslos øl bryggerier har mye kunnskap om øl kunsten som de ønsker å spre videre. Så kom innom et av øl bryggeriene i Oslo og ha en uforglemmelig opplevelse med venner og familie! Dette er en mulighet du ikke burde gå glipp av!

Hvis du planlegger en tur til Oslo, så er Ølakademiet i Oslo et av de bryggeriene du kan komme innom mens du er her. Så kom innom for en øl, heng ut deres med ansatte, delta på et arrangement, ta en tur innom og ta en titt rundt der kvalitets øl er brygget.

En del af kulturen siden vikingtiden

Øl har vært en del av den norske kulturen siden vikingtiden, og øl er i dag den alkoholdrikken folk drikker mest av her i landet. Ølen vi drikker i dag har en veldig lang og interessant historie. Øl produksjon, kan spores tilbake til omtrent seks tusen år siden når sumererne fra det gamle Mesopotamia. Sumererne oppdaget en fermenteringsprosess når et stykke av brød var igjen i vann i en lengre periode ville det begynne å gjære. De likte denne drikken og de gjentok denne prosessen som de mente var «Guddommelig» og tilbød den til deres gud. Da det sumeriske imperiet kollapset og babylonierne ble herskerne av Mesopotamia, begynte de brygging av øl.

På den tiden lærte de å lage opp til tjue typer øl. Øl-bryggings tradisjonen ble ført videre av egypterne som greide å tilsette forskjellige smaker til deres øl med brøddeig og dadler. Egypterne så på å drikke øl som en hellig handling. Videre i historien gjennom tiden ble det utviklet metoder for å brygge øl. Når industrialiseringen startet ble kunsten av brygging revolusjonert. Brygger begynte å bruke dampkraft og ble kalt Steam Beer Breweries. Denne prosessen gjorde brygging mer effektiv og tillot bryggerier å øke produksjonen. Alt dette har ført til høy kvalitet øl hos bryggerier som Ølakademiet i Oslo. Her finner du muligheten til å oppleve øl smakning i Oslo.

Hva er inkludert

På de fleste ølbryggings kurs er de samme tingene inkludert som

  • Teori om hva øl er, ingredienser som brukes og hvordan det lages øl i bryggerier.
  • Kurs om glassvalg, serveringstemperaturer, skjenking og hvordan du kan frigi ølets aromaer
  • Hvordan du skal bruke sansene når du smaker eller lukter på Øl
  • Muligheten til å møte andre kursdeltakere som har den samme interessen for øl.

Fun facts

  • Verdens største øl festival er Oktober fest. Oktober-festen holdes årlig i München, Tyskland, det er en 16-dagers festival som starter fra slutten av september til den første helgen i oktober, med over 6 millioner mennesker fra hele verden som deltar på arrangementet hvert år.