Veggbilder som vekker appetitten

 

Mange restauranter har nå blitt klar over at bilder er med på å vekke appetitten. Derfor er det blitt populært å henge opp gjerne store fotoplakater på restaurantvegger og andre steder, hvor salg av mat er i fokus. Du har kanskje selv opplevd å bestille den retten som henger på veggen rett foran deg, i stedet for å se i den kjedelige menyen? Her kan du lære om hvordan du kan ta bedre bilder i hverdagen. For det å lage mat er jo noe vi gjør hver dag, og hvem vet når vi blir inspirerte til å lage våre egne veggbilder av egenprodusert mat?

Bilder har psykologisk innvirkning

Smoked salmon

Det er lite som gir mer inspirasjon og større blikkfang enn et stort fotografi i et rom. Veggbilder har blitt en hit! Dette gjelder også på de fineste restauranter, der design står i høysetet. Spesielt på steder der man serverer asiatisk mat, har det lenge vært vanlig med bilder av matretter på veggene. Nå kommer flere andre typer restauranter etter, for gode bilder har faktisk stor psykologisk innvirkning på oss. Fristende bilder av matretter gir oss økt appetitt og kanskje fører de til at vi bestiller litt mer mat enn til vanlig? Det skader i hvertfall ikke å friste kundene sine med et veggbilde eller fler. Ikke bare er de med på å dekorere stedet med former og farger, men de kan også illustrere hva slags mat du faktisk kan bestille og deretter nyte. Bilder gir rask informasjon og er mye mer kommunikative enn bare tekst. Derfor er slike bilder en mye bedre måte å kommunisere med kundene sine på, enn kun ved hjelp av en typisk bordmeny.

Understrek stedets stil og særpreg med veggbilder

Veggbilder kan også vise hva folk er opptatt av og setter fremst i livet sitt. Dette gjelder også for restauranter. Her kan de vise frem sine spesialiteter på en kunstnerisk og fristende måte, og slik få være stolte av sine kokkekunster. Selv de beste restauranter kommer nå etter når det gjelder bruk av veggbilder. Selv om innredningen kanskje er svært klassisk, så finnes det faktisk bilder som passer inn her også. Det gjelder bare å velge en stil og farge på fotografiene som fremhever resten av interiøret. Dersom du driver en fiskerestaurant, er det logisk å henge opp bilder som passer til et maritimt miljø. Driver du en kinarestaurant, er det logisk med veggbilder av nudler, supper eller motiver fra kinesisk kultur. Man bør altså holde seg til et tema som passer til det restauranten står for, og på denne måten understreke sin stil og vise hvem man er og hva man står for.