Mat for et sunt liv

 

Det finnes mange anbefalinger fra ulike steder som NHI, Findus og mange flere om hvordan du kan leve et sunt og godt liv, men hva er det egentlig du bør gjøre?

Hvordan lever jeg sunt?

Dette er et spørsmål som mange stiller seg selv ofte. Det å leve sunt trenger ikke å bety at du trener hele døgnet og bare spiser grønnsaker, men du må selv vurdere hvordan du kan leve på best mulig måte. Hvis du for eksempel sliter med konsentrasjonsproblemer, Hvorfor ikke spise mat som hjelper deg med å få bedre konsentrasjon?

Det å finne ut hvor i livet ditt du trenger å bli mer sunn kan gjerne hjelpe. Det å kombinere et sunt kosthold med trening (og gode treningsklær fra Aimn) gjør at du virkelig får levd et sunt og digg liv.

Det er sunt å ha et godt forhold til mat. Mange tror at det å eliminere gluten er sunt, men dette stemmer ikke (med mindre du har glutenallergi). Vi mener at det er sunt å spise litt av alt.

Hva funker for deg?

Dette er et spørsmål som du bør stille deg selv. Selv om vi anbefaler at du spiser litt frukt eller grønt til hvert eneste måltid, er det jo ikke sånn at det alltid passer for alle. Gjør det du kan, legg deg til noen sunnere vaner og drikk mer vann!

Det er noen ting du kan gjøre slik at du blir litt ekstra sunn, som for eksempel å være tilstede når du spiser. Hvis du ser på TV når du spiser kan det ofte føre til at du ikke får med deg hvor mye du faktisk har spist. Er ikke det rart?